2011. május 25., szerda

AEA SWR 121V/U grafikus antenna analizátor - Jelenlegi ára: 87 654 Ft

Semmi bajom velük, de ez nem kínai, ez USA gyártmány!
Hogy mennyivel több mint egy SWR mérő? Hát, Trabant és BMW, hát, úgy kb.
Állati, mennyire beszédes egy grafikon, ahol látható az antenna egész frekvenciamenete! Messze nem csak az adott frekin látod az SWR értékét, mint egy passziv hagyományos SWR mérőn,  hanem a teljes átviteli görbét! Ez nagyon látványos!
Mostanság gomba mód szaporodnak a rádióamatőrök, freebanderek, PMR közeli frekiken meg különösen! Itt is szinte nélkülözhetetlen.  A környék összes antennája át lett nézve nálam is : )!
Én kb 6-7 hónapig használtam, rengeteget tudtam kísérletezni antennákkal. Mit is mondjak, a matematikailag kiszámolt méretek és a valóság, hmm..., sokszor köszönő viszonyban sincsenek!!! Tehát meredeken más is lehet, mert a környezetet mint zavaró tényezőt kiszámolni nem lehet, ezt látni, illetve mérni kell!
Örülsz, hogy van egy spéci antenna kábeled! Aztán megméred, és úgy lefagy a mosoly az arcodról két hétre mint a sicc! Jó esetben levágsz 40cm-t és lőn, mint ha kicserélted volna az antennádat! Ennyit is jelenthet egy jó, kábel lehangolás is! Sőt, látod a grafikonon, hogy esetleg hol vannak lyukak az átvitelben, ahol süket lehet mint a nagyágyú! Hosszabb kábeleknél símán lehetséges.
Szóval annak ellenére, hogy ez nem egy milliós nagyságrendű professzionális szerkezet, ennek ellenére szépen "muzsikál"!
Van hozzá egy regisztrációs számmal rendelkező megjelenítő PC-s szoftver. Soros lekérdező kábelen keresztül valós időben jeleníti meg a grafikonokat. Itt sok paramétert lehet állítani, ízlés szerint, ki mire és ahogyan kíváncsi! Ezeket a méréseket látni kell, hogy az ember képbe kerüljön az RF technológiával kapcsolatban.
Ez itt két link a programmal és a műszerrel kapcsolatban.
http: //24. 9. 182. 201: 12843/DirectorSoftware/swr_contents. jsp
http: //24. 9. 182. 201: 12843/DirectorSoftware/swr_features. jsp
Magyar és angol kezelési leírás magáról a mérőműszerről és a PC-s programról is!
Tehát a termék tartalma:
AEA SWR121V/U műszer
soros adatkábel
SWR Director PC-s program
8db új akku cella a hasában, ami maga vagy 8000Ft
És szeretném ki hangsúlyozni, hogy NEM BUHERÁLT, NEM JAVÍTOTT, NEM KÓKÁNYOLT. Eredeti, gyári állapotban van. Természetesen a külsején apró karcok láthatók, ez nyilvánvaló a használat során szinte kikerülhetetlen.
Ezek a képek a netről lettek letöltve, de 1-2 nap és a saját képeket feltöltöm rá.


Jelenlegi ára: 87 654 Ft

Az aukció vége: 2011-05-28 21:30
. AEA SWR 121V/U grafikus antenna analizátor - Jelenlegi ára: 87 654 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése